Hyperchair: een bureaustoel met stoelverwarming die zorgt voor energiebesparing op kantoor

In veel auto’s is het een optie, maar daarbuiten kom je het eigenlijk nooit tegen: stoelverwarming. Dat terwijl veel mensen de meeste uren van de dag doorbrengen op een bureaustoel. En een herkenbaar probleem is daar dat je het altijd te warm of juist te koud hebt. De oplossing: de Hyperchair, een bureaustoel met stoelverwarming.

Het klinkt in eerste instantie als een grap, maar het is een bloedserieus onderzoek van wetenschappers van Berkeley, dat uiteindelijk een product is geworden. Je kunt de temperatuur van de stoel aanpassen via een app op je telefoon of via knoppen aan de zijkant. De stoel heeft niet alleen een verwarmingsoptie, maar ook een ventilator die er voor zorgt dat je lichaamstemperatuur daalt.

Hyperchair

Maar Hyperchair gaat verder dan dat. De stoelen bevatten sensoren en kan communiceren met de klimaatbeheersing in een gebouw. En daardoor wordt hij pas echt interessant voor bedrijven. Peter Rumsey, CEO of Hyperchair, zegt tegen Fast Company:

Als we praten met grote bedrijven, die de temperatuur in hun kantoren een heel klein beetje kunnen verlagen dankzij het gebruik van deze stoel. Zelfs een kleine temperatuursverlaging zorgt voor een grote energiebesparing.

De stoelen kosten in de VS 1000 tot 1500 dollar per stuk. Veel prijziger dus dan de gemiddelde bureaustoel, maar door de energiebesparing is die investering voor bedrijven weer terug te verdienen, denkt Hyperchair.