Razendsnelle Hyperloop wordt vanaf 2016 in Las Vegas getest

Hyperloop

De razendsnelle Hyperloop-trein zal niet heel veel langer een theoretisch concept blijven, als het aan Hyperloop Technologies ligt. Dit bedrijf wil in 2016 namelijk de eerste testbaan voor het nieuwe transportmiddel gaan aanleggen, aldus The Verge op basis van documenten. Daarvoor hebben ze alvast 50 acre aan land bemachtigd.

Daarmee begint de Hyperloop ineens heel dichtbij te komen. Iets wat we een paar maanden terug nog niet zagen aankomen: de Hyperloop begon ooit als een idee van Tesla-baas Elon Musk, voor een razendsnel vervoersmiddel. Deze snelle trein bevindt zich in een vacuümbuis, waardoor hij amper last heeft van weerstand tijdens het reizen.

Musk wilde de Hyperloop echter niet zelf maken en besloot daarom een prijs uit te loven voor het eerste bedrijf dat dit wel zou doen. Het duurde daarom niet lang totdat Hyperloop Technologies door iemand Rob Lloyd werd opgericht.

Bij de tests wordt meteen al fors ingezet: het bedrijf wil een baan van één kilometer bouwen, waarin een elektrische motor wordt afgevuurd. Deze moet een snelheid van 540 kilometer per uur bereiken. Door nu alvast te testen, kunnen de bedenkers gaan werken aan het ontwerp van de buis, de bouwmaterialen en de manier waarop de motor zichzelf vooruit stuwt.