Hyperloop One breekt snelheidsrecord met hyperloop

Hyperloop One heeft met zijn hyperloop-trein een nieuw snelheidsrecord gevestigd, meldt het bedrijf. Op 15 december stuurde het bedrijf een wagon met 387 kilometer per uur door een tunnel, sneller dan iedere andere hyperloop-trein tot nu toe.

De snelheid werd behaald tijdens een testrit met een magnetisch zwevende trein in een bijna vacuüm tunnel. Het vorige record stond op naam van Tesla. De trein van dat bedrijf reed in augustus 354 kilometer per uur. Het vorige record van Hyperloop One zelf was 309 kilometer per uur.

De bedoeling is dat de hyperloop uiteindelijk ruim 1.100 kilometer per uur gaat rijden. Die theoretische snelheid is ondanks de snelle stijging van de maximumsnelheden nog niet in zicht. Hyperloop One denkt dat het pas mogelijk wordt om de snelheid te behalen in een 2 kilometer langere testtunnel. De huidige tunnel is 500 meter lang. Daarmee moet de trein maximaal 250 kilometer per uur kunnen rijden.

Richard Branson

Het bedrijf kreeg onlangs een nieuwe voorzitter, namelijk Richard Branson. Hij nam met zijn bedrijf Virgin een belang in Hyperloop One. De voormalig bedrijfsvoorzitter stopte eerder deze maand vanwege beschuldigingen van aanranding.