Hyperloop One wil een onderwatertrein bouwen

Hyperloop

We weten dat de Hyperloop prima in bijvoorbeeld een woestijn kan rondrazen, maar wat als je de snelle trein onderwater zou aanleggen? Dat is één van de ambities van Hyperloop One. Daar vertelde Hyperloop One-CTO Brogan BamBrogan over in een interview met Science Friday.

Heel gek is het eigenlijk ook niet. De Hyperloop heeft sowieso een vacuümbuis nodig om zich voort te bewegen, en die kan in theorie ook in water worden neergelegd. BamBrogan zegt er het volgende over:

We denken dat we dingen kunnen bieden waar mensen zich nog niet eens bewust van zijn, en dat zal op veel verschillende manieren vorm krijgen. Ik denk dat we banen boven de grond gaan zien, maar ook tunnels. We willen ook graag een onderwatersysteem.

Daarmee zou de Hyperloop wel eens continenten zoals Europa en de Verenigde Staten met elkaar kunnen verbinden – al zal er vast nog een hoop moeten gebeuren totdat dit mogelijk is. Op dit moment heeft Hyperloop One nog geen trein voor commercieel gebruikt – en de onderwaterversie zal geheid nog wat extra onderzoek vereisen.