Iberia maakt inchecken met digitale boardingpass op Samsung Gear 2 mogelijk

Nu er steeds meer wearables op de markt verschijnen en er steeds meer mensen rondlopen met een smartwatch zien we steeds meer bedrijven manieren bedenken om de nieuwe technologie op een leuke of praktische manier in te zetten.

Ook de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia blijft niet achter en heeft in samenwerking met Samsung een wearable boardingpass ontwikkeld waarmee reizigers in staat zijn hun vliegtuig te betreden met alleen een Gear 2 om hun pols. Iberia vertelt:

We zijn een van de eerste luchtvaartmaatschappijen die een dergelijke instapkaart bieden. We denken dat deze manier van inchecken immens populair wordt onder onze passagiers.

Het is regelmatig stressen geblazen op het vliegveld; zeulen met je koffers, afscheid nemen van je familie, lange wachtrijen en een tikkende klok. Genoeg chaotische momenten waarbij je misschien wel het belangrijkste, je boardingpass, niet kwijt wil raken. Met de digitale boardingpass om je pols zal dat niet meer gebeuren!

Iberia is niet de eerste die met een wearable boardingpass komt, eerder dit jaar kondigde ook Sony aan – in samenwerking met de Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling – reizigers met een Sony Smartwatch 2 tegemoet te komen door middel van een digitale boardingpass.

Jammer genoeg zijn de digitale boardingpassen vooralsnog alleen beschikbaar binnen specifieke luchtvaartmaatschappijen en alleen voor gebruikers van de Samsung Gear 2, dan wel de Sony Smartwatch 2. Hopen dat er in de toekomst een breder systeem zal worden ontwikkeld waarbij het niet uitmaakt over welk model je beschikt en met welke maatschappij je vliegt!