Iddo: activity tracker voor BMX’ers die stunts registreert

Er gaat geen dag voorbij of er wordt wel een nieuwe activity tracker gelanceerd. Zo onderhand zien we door de bomen het bos niet meer, aangezien het merendeel over dezelfde functies beschikt.

Door het toenemende aanbod aan trackers komen steeds meer bedrijven op het idee om een tracker rondom één bepaalde sport te ontwikkelen. Zo zagen we van het weekend dat Swatch een fitness tracker heeft ontwikkeld rondom volleybal, maar bevat de tracker ook de ‘basis’ functionaliteiten.

Vanaf vandaag mogen we nog een nieuwe ‘specialist’ toevoegen aan de activity trackers: de Iddo BMX. Zoals de naam al zegt, een tracker puur gericht op de BMX sport, zowel het racen als het freestylen. Volgens Iddo is er een dringende behoefte aan een dergelijke tracker, aangezien de huidige trackers voornamelijk gericht zijn op hardlopen en wielrennen.

iddo

Hoe werkt de Iddo?

De Iddo is een metalen apparaatje met diverse sensoren dat je eenvoudig aan je BMX kunt bevestigen. Via de ingebouwde GPS-functie kun je simpele gegevens als de route, de tijdsduur en je locatie meten.

Echter springt de tracker er tussenuit vanwege zijn bewegingssensoren en altimeter, die volledig gericht zijn op racen of freestylen met een BMX. Zo is de tracker in staat om bij te houden hoe lang je in de lucht zweeft tijdens een sprong en weet de tracker exact welke stunt je uithaalt.

iddo

Vervolgens kun je via Bluetooth de activity tracker verbinden met de bijbehorende app en krijg je een compleet overzicht van je activiteit te zien. Zo weet je precies wat de route is geweest, hoe lang je over de route hebt gedaan en welke tricks je hebt uitgevoerd. Daarnaast zal de app ook een score toekennen aan de verschillende tricks, zodat je achteraf precies weet hoe goed je bent in de sport.

Daarnaast biedt de app ook een competitie-element aan. Zo kun je vrienden toevoegen en uitdagingen met elkaar aangaan om steeds beter te worden in het fietsen. Vervolgens kun je alle data delen in de app waardoor je vrienden precies weten hoe jij ervoor staat. Op deze manier motiveert de tracker je om nog meer uit het fietsen te halen. Verder kun je ‘achievements’ verdienen op basis van uitdagingen, waarmee je door kunt groeien tot een expert.

De Iddo is inmiddels gelanceerd op crowdfundingplatform IndieGogo en streeft naar een doel van 40.000 dollar. De eerste 250 personen kunnen de activity tracker bestellen voor 159 dollar. Ben je te laat, dan zul je 189 dollar voor de tracker moeten betalen.

Het bedrijf verwacht de eerste lichting in september te verschepen, terwijl de tweede ronde in oktober plaats zal vinden.