Iedereen een betere tuinier met de slimme Soil IQ

Praten tegen je planten, dat schijnt te helpen. Terugpraten doen ze niet, maar in navolging van Koubachi wil ook de slimme Soil IQ je een handje helpen bij het tuinieren of het telen van je eigen groente en fruit. Groene vingers aanschaffen was nog nooit zo betaalbaar!

Want de Soil IQ is niet alleen een compact, strak vormgegeven sensor. Met een adviesprijs van $50 is hij ook nog eens uiterst betaalbaar. En dat voor een werkje van design-grootheid Yves Behar.

De Soil IQ is een spin-off van het Texaanse bedrijf Re:Char, dat eerder dit jaar al een samenwerking aanging met telecom gigant Orange om Keniaanse landbouw te stimuleren middels slimme sensoren.

De consumenten variant is dus eigenlijk deze Soil IQ. De sensor kan diverse metingen in de grond uitvoeren en je zo een goed beeld geven van de vruchtbaarheid van je tuintje. Daarnaast fungeert de Soil IQ ook als een soort weerstation, door dat hij de weersverwachtingen naar je smartphone doorstuurt.

Naast de hardware bestaat het “pakketje” rond de sensor ook uit een behoorlijk uitgebreide app, die tuinfanatiekelingen voorziet van gericht advies rond hun flora.

Het is nog onbekend wanneer de Soil IQ op de markt zal verschijnen.