Iedereen mag van Microsoft een eigen Hololens-bril bouwen

Het Microsoft HoloLens-project wordt ineens een stuk opener. De techgigant gaat met Windows Holographic zijn augmented-reality-platform openstellen, waardoor zo’n beetje iedere fabrikant ermee aan de slag kan. Het zorgt ervoor dat bijvoorbeeld Samsung of HTC ook een HoloLens mogen maken, die hetzelfde werkt als de experimentele bril van Microsoft.

Windows Holographic is het HoloLens-platform van Microsoft, waarmee ontwikkelaars al langer hun eigen testsoftware voor de bril kunnen maken. Door Holographic helemaal open te stellen, kunnen techbedrijven hier ook gebruik van maken om hun eigen brillen te ontwikkelen. Microsoft-topman Terry Myerson zei hier het volgende over tijdens de Computex-beurs:

Een HoloLens kan afkomstig zijn van ons, of worden gemaakt door een partner. We vinden beide opties fantastisch.

De HoloLens kan hierdoor wel eens een product vergelijkbaar met Windows-computers worden. Microsoft levert het besturingssysteem, terwijl producenten hun eigen hardware ervoor kunnen verkopen. Het sluit dan ook goed aan op de strategie van Microsoft. Het bedrijf zorgt ervoor dat de HoloLens breed op de markt beschikbaar komt, waarna het zakelijke diensten en software kan verkopen die hiervoor gebruikt kunnen worden.

Het was al bekend dat Asus zijn eigen HoloLens maakt, maar er komen er dus waarschijnlijk nog veel meer aan.