Iedereen moet leren hacken volgens Obama

Steeds meer stemmen gaan op om kinderen op een zo jong mogelijke leeftijd te laten beginnen met programmeren. In het kader van deze ambitie is in de Verenigde Staten deze week de Computer Science Education Week begonnen. In een video roept president Obama iedereen op om vooral aan de slag te gaan met programmeren en zelf media te creëren.

“Don’t just buy a new video game. Make one. Don’t just download the latest app. Help design it. Don’t just play with your phone. Program it.”

President Obama zegt in de video dat het noodzakelijk is om computer- en programmeerskills op te doen. Computers zullen namelijk steeds meer aanwezig zijn in het dagelijks leven, waar je ook vandaan komt of wat voor werk je ook gaat doen.

De Computer Science Education Week wordt georganiseerd door Code.org. Dit jaar probeert Code.org iedereen minstens één uur aan het programmeren te krijgen. In deze campagne ‘Hour of Code’ geven allerlei bekende personen als Bill Gates en Mark Zucherberg tutorials die iedereen gratis kan volgen.

Bekijk en volg hier alle tutorials.