IKEA belooft in 2020 in 5 steden bezorgingen te doen zonder uitstoot

IKEA doet al tijdens bezorgingen aan huis. Handig als je nieuwe kast niet in je auto past, maar goed voor het milieu is het natuurlijk niet. De auto waarmee het bezorgd wordt, stoot immers CO2 uit. Maar in 2020 moeten de bezorgingen in vijf steden – waaronder Amsterdam – helemaal zonder uitstoot gaan. Dat meldt het bedrijf op zijn website.

De bedoeling is dat de bezorgingen in Amsterdam, Los Angeles, New York, Parijs en Shanghai in 2020 allemaal met volledig elektrische auto’s gedaan worden. Daarmee voldoet het onder meer aan het wereldwijde initiatief EV100, waarbij bedrijven beloven volledig over te gaan op elektrische voertuigen in 2030.

Andere beloftes

Het bedrijf doet echter nog meer beloftes als het gaat om uitstoot. Zo moet 25 procent van alle bezorgingen in 2020 met alleen maar elektrische voertuigen gedaan worden. In 2025 moet dit gelden voor 100 procent van de bezorgingen.

Daarnaast krijg je in 2020 toegang tot oplaadstations voor elektrische auto’s bij alle winkels van de IKEA, evenals bij hun kantoren en distributiecentra. De uitstoot van werknemers en klanten die naar deze locaties gaan, moet in 2030 gehalveerd zijn.