IKEA brengt nieuwe Symfonisk uit in samenwerking met Sonos

Niet zo lang geleden kwam al het nieuws naar buiten dat IKEA bezig was met een nieuw product in samenwerking met Sonos. Nu is het moment eindelijk daar, want Sonos en IKEA hebben een nieuwe Symfonisk uitgebracht. En dit keer is het iets anders dan een boekenplank.

Dit keer brachten de twee merken de Symfonisk schilderijlijst met wifi-speaker op de markt.

Symfonisk

We kennen de Symfonisk al een paar jaar: de wifi-speaker van Sonos, maar dan verstopt in een handig product. Zoals een lamp of boekenplank. Dat kon nog beter, moesten ze gedacht hebben. En dit keer verschijnt de speaker dan ook in een schilderijlijst. Je kunt er zelf voor kiezen om het schilderij op te hangen of ergens neer te zetten, zoals je dat ook zou doen met een kunstwerk. De lijsten worden in eerste instantie geleverd in twee kleuren: een zwarte en witte cover. Hierop zie je een grafisch ontwerp dat het geluid visualiseert.

Symfonisk

Later zullen er nog meer wisselbare lijsten beschikbaar komen, waardoor de speaker ik elk interieur past. In totaal komen er twaalf verschillende panelen beschikbaar. Deze zijn van abstracte designs met geometrische figuren, tot een design met verfspatten en neonletters.

Bediening

Zoals we van Sonos gewend zijn, is ook deze speaker vanaf je telefoon te bedienen. Hoe het geluid klinkt, is nu natuurlijk nog lastig te zeggen. Sonos zelf spreekt van een ‘kamervullend’ geluid. De lijst is overigens ook te koppelen aan andere Sonos apparaten die al ergens anders in huis staan.

Wie nu het liefst naar de winkel rent voor zo’n lijst, moet nog heel even geduld hebben. De Symfonisk schilderijlijst met wifi-speaker is vanaf 15 juli te koop in alle IKEA winkels én online. De lijst kost 179 euro en vanaf 1 september zijn de panelen ook los verkrijgbaar.

Sonos en Ikea

Beeld: IKEA