IKEA Israël maakt 3D-geprinte meubel-add-ons voor mensen met beperkingen

Meubels van IKEA zijn erg betaalbaar, waardoor je ze in veel huishoudens ziet. Maar dat betekent niet dat ze voor iedereen ook handig zijn. Mensen met beperkingen kunnen bijvoorbeeld moeite hebben met kleine lichtknopjes of greeploze kastdeuren. Maar daar is een oplossing voor: 3D-geprinte add-ons. Dat meldt The Verge.

IKEA Israël is samen gaan werken met de non-profit-organisaties Milbat en Acces Israel om ThisAbles te ontwerpen. ThisAbles is een serie aan 3D-geprinte add-ons voor meubels van het Zweedse bedrijf. In totaal zijn er dertien ontwerpen, die je over meubels kunt plaatsen.

Gratis downloaden

Met de add-ons maak je bijvoorbeeld een gigantische knop van een kleinere variant, of haal je de bank een paar centimeter van de grond af om het eenvoudiger te maken om op te staan. Alle add-ons kun je zelf installeren met behulp van filmpjes op de YouTube-pagina van IKEA Israël.

Alle bestanden kun je gratis downloaden. Wel moet je zelf een manier vinden om ze te printen, bijvoorbeeld via je eigen 3D-printer of via een dienst met een 3D-printer. Ook is er een formulier waarop je meer suggesties kunt doen voor add-ons. Wel moet je mogelijk Google Translate aanzetten om de website te begrijpen.