IKEA laat klanten rondlopen in hun nieuwe keuken via HTC Vive

IKEA VR Experience

Als je een nieuwe keuken wilt, dan kun je die al een aantal jaren zelf ontwerpen bij IKEA. Via een webapplicatie kun je invoeren hoe groot de ruimte is, waar ramen en deuren zitten etc. Vervolgens kun je de verschillende keukenkastjes en apparatuur in je keuken slepen en blijven aanpassen tot je je ideale keuken hebt ontwerpen. Maar hoe voelt het om echt rond te kijken en lopen in die keuken? IKEA gaat dat mogelijk maken met virtual reality.

De Zweedse meubelgigant heeft een app gelanceerd voor de HTC Vive genaamd IKEA VR Experience. Het bedrijf kiest bewust voor deze bril, omdat je dan ook daadwerkelijk rond kunt lopen in de virtuele keuken, dit kan met bijvoorbeeld een Google Cardboard of Samsung Gear VR niet. De app is gemaakt in samenwerking met het Franse bedrijf Allegorithmic, waarbij de Unreal Engine 4 van Epic Games is gebruikt. Het gaat voorlopig om een pilot die tot en met het einde van de zomer duurt.

Omdat natuurlijk slechts een heel beperkte groep mensen een HTC Vive heeft besteld, is het nut nog beperkt. Een optie zou kunnen zijn om een bril in de winkel te leggen, zodat klanten daar kunnen ervaren hoe hun nieuwe keuken eruit ziet. Daarnaast zal in de toekomst de adoptie van virtual reality waarschijnlijk toenemen en de techniek van goedkope VR met je smartphone verbeteren. Op lange termijn is het dus erg interessant.

Een volgende stap zou uiteraard een zelfde soort app voor de HoloLens van Microsoft zijn. Dan zou je de keukenkastjes en apparaten daadwerkelijk in de echte keuken kunnen tonen!

IKEA VR Experience

IKEA VR Experience

IKEA VR Experience

IKEA VR Experience