IKEA onthult volgende maand zijn eerste met speakers gemaakt met Sonos

IKEA en Sonos

IKEA en Sonos kondigden aan het eind van 2017 al aan dat ze samen producten gingen maken. En nu is het zo ver: volgende maand worden de eerste speakers van de bedrijven onthuld. De speakers verschijnen onder de naam SYMFONISK en worden tijdens een expositie in Milan getoond. De expositie vindt tussen 9 en 14 april plaats.

Het startpunt van het ontwerpen van de expositie in Milan was het combineren van geluid en licht. “Samen met Sonos wilden we ons kennis over het inrichten van woningen combineren met hun expertise in het creëren van geweldige geluidservaringen voor iedere ruimte in de kamer”, vertelt Björn Block, Business Leader van IKEA Home Smart.

Eerste speakers

De twee bedrijven hebben inmiddels een teaser vrijgegeven met daarin hints naar de eerste speakers. We zien een woonkamer en keuken, waarin twee gebieden vervaagd zijn. De positie en het formaat van die gebieden suggereren dat IKEA in ieder geval twee speakers wil introduceren. Eentje die ook als plank dienst doet en eentje die je op een tafeltje kunt plaatsen.

Van de speaker die ook als plank kan fungeren, zagen we vorig jaar al een prototype. Dit prototype wordt op de website van IKEA nu specifiek aan gehaald. Daarbij noemt het bedrijf het een “boekenplank-speaker die gebruikers een geweldige verbonden speaker geeft die multi-functioneel gebruik in huis mogelijk maakt, voor een betaalbare prijs”.

Alle speakers kunnen samen gaan werken met de bestaande draadloze speakers van Sonos en de slimme lampen, switches en rolgordijnen van IKEA. Wat de speakers uiteindelijk moeten gaan kosten, is nog onbekend.