Immersit maakt van je huiskamer een 4D-bioscoop

Immersit

In onder meer pretparken is het al jaren een hit: 4D-bioscopen of simulatoren. Hierbij worden films verrijkt met een fysieke dimensie doordat de bank of de stoel waar je inzit kan bewegen.

“Waarom is dit er nog niet voor in je huiskamer?”, vroegen de bedenkers van de Immersit zich af. Ze bedachten een een product dat van een normale bank een bank maakt die kan trillen en bewegen. Ze presenteerden hun idee vandaag op de IFA in Berlijn en via Kickstarter willen ze later deze maand genoeg geld bij elkaar te krijgen om hun idee verder uit te voeren.

De Immerset wordt onder de bank geplaatst en is geschikt voor rechte banken (zonder hoek). Het bestaat uit een soort verhogingen die je onder de poten van je bank plaatst en die via luchtvering afzonderlijk van elkaar in hoogte kunnen veranderen tot maximaal 10 centimer. Hierdoor kan je bank naar voren en achteren en naar links en rechts bewegen. Ook kan het systeem er voor zorgen dat de bank trilt.

Eén nadeel: films moeten voorzien zijn van instructies hoe de Immersit moet bewegen. Anders probeert hij zelf een beweging te vinden die past bij het geluid van de film. Als je gamet gebruikt het systeem het trillen van je controller als indicatie voor de beweging.