In contact blijven met je vrienden was nog nooit zo digitaal geregeld

Contact houden met vrienden, bekenden en familie is lastig: je hebt het vaak druk en denkt ‘dat komt morgen wel’. De iPhone app Back in Touch geeft je regelmatige reminders om contact op te nemen met oude bekenden.

Veel contact gaat tegenwoordig via social media. Een berichtje op Facebook of Twitter is zo gestuurd. RME Ideas, bedenker van Back in Touch, vindt dit jammer en zou graag meer persoonlijk contact zien. Hoewel traditioneel, zorgt dit volgens RME Ideas voor betere en waardevollere communicatie. In de Back in Touch- app kun je direct zien met wie en op welke manier je regelmatig contact hebt met mensen.

Back in Touch has one simple goal – to remind you of friends, relatives or even acquaintances who might otherwise be forgotten, lost of left out in that cold ever growing list that is your phone book.

Back in Touch kijkt hiervoor in de contactlijst van je iPhone. Als je al een tijdje niets meer van je hebt laten horen, krijg je een melding en word je proactief aangemoedigd om die persoon even te bellen, mailen of te sms’en. Ook kun je reminders instellen om contact te blijven onderhouden met je hernieuwde vriendschappen. Zo probeert de ontwikkelaar one-to-one contact te stimuleren.

Een ander element van de app is de mogelijkheid om uitdagingen voor jezelf te zetten. Om bijvoorbeeld contact op te nemen met vijf vrienden in vijf dagen. Of om binnen dertig dagen contact te onderhouden met veertig vrienden. Je kunt je eigen challenges bedenken en dus zelf bepalen met hoeveel mensen en hoe vaak je contact onderhoudt.

En wees niet bang: je wordt niet gedwongen mensen te bellen waar eigenlijk geen zin in hebt. Mocht je geen behoefte hebben aan contact met specifieke personen, dan kun je meldingen voor deze persoon uitschakelen. Met Back in Touch houd je dus alleen contact met mensen waar jij contact mee wil.