In India wordt morgen een smartphone gelanceerd voor slechts 3 euro

Een Indiaanse smartphone-maker is klaar om morgen een van de goedkoopste smartphones te lanceren. Deze smartphone moet met 251 roepie, wat ongeveer 3 euro is nog goedkoper worden dan huidige modellen waarvan de prijs tussen de 22 dollar en 29 dollar liggen. Een van de duurste modellen van de fabrikant kost 44 dollar en deze is in ieder geval ook te gebruiken met een 4G-netwerk.

De smartphone is geproduceerd door het bedrijf Ringing Bells en draagt de naam ‘Called Freedom 251’. Voor de telefoon worden verschillende componenten geïmporteerd en daarna in India in elkaar gezet tot de smartphone. Mashable laat weten dat afgelopen jaar ook bedrijven als Motorola, Gionee en Lenovo besloten om hun smartphones in India in elkaar te laten zetten.

De Freedom 251 heeft een 4-inch-scherm, 1,3GHz chip, 1GB aan RAM en 8GB aan intern geheugen. De camera heeft een relatief lage resolutie van 3,2-megapixel. De selfiecamera biedt 0,3-megapixel. Ringing Bells is overigens niet de enige die een bizar goedkope smartphone uitgeeft, ook het Indiaanse bedrijf DataWind heeft plannen gepresenteerd om ’s werelds goedkoopste smartphone te gaan produceren.

Voor opkomende markten, zoals India, zijn goedkope smartphones een belangrijke manier om mensen toe te geven tot internet. Veel arme mensen hebben geen enkele toegang tot internet, terwijl dit kansen biedt om hogerop te komen in de maatschappij. Verschillende grote techbedrijven proberen deze mensen dan ook te helpen om online te komen en goedkope, simpele smartphones zijn daarbij essentieel.