In Londen laad je binnenkort je auto op aan de lantaarnpaal

Londen heeft een bedrag van 40 miljoen pond gekregen van de Britse regering om daarmee straatlantaarns te ontwikkelen die als tweede functie het opladen van elektrische auto’s hebben. Het is nog niet bekend hoe de lantaarnpalen eruit gaan zien of wanneer ze geplaatst gaan worden. Een soortgelijke technologie werd afgelopen jaar in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd door BMW, dat ook financier van het project van de overheid is.

Door de ‘Light & Charge’-palen wordt er ruimte bespaart en wordt de oplaadpaal moeiteloos geïntegreerd in het stadslandschap wanneer het aantal gebruikers van elektrische auto’s verder stijgt laat The Next Web weten.

bmw-streetlight-charging

Naast de mogelijkheid voor elektrische auto’s om in de toekomst hun auto aan een straatlantaarn op te laden, moet het voor elektrische rijders met het zogenoemde ‘Neighborhoods of the Future’-project ook mogelijk worden om gratis te parkeren en bijvoorbeeld buslijnen te gebruiken. De overheid wil dit doorvoeren om daarmee het elektrisch rijden te stimuleren.

Het nieuws wordt tegelijkertijd gebracht met het bericht over 100 nieuwe oplaadpalen die in Oxford worden geplaatst. Ook hier is het doel het stimuleren van de inwoners van Oxford om over te stappen op elektrische auto’s om daarmee het milieu te besparen.