Infographic: In deze landen leven mensen het langst

Er zijn weinig dingen zeker in het leven, behalve dat het eindig is. Maar het land waar je in leeft, is van groot belang op je levensverwachting. Hoeveel invloed precies maakt de infographic van designer Marcelo Duhalde op schitterende wijze duidelijk.

Wie de infographic van Duhalde nader bekijkt, zal zich gelukkig rekenen dat hij of zij in Europa woont. Meer dan de helft van de Europese landen hebben een levensverwachting van boven de 80 jaar. En hoewel we het gemiddeld beter doen dan de Verenigde Staten (79 jaar), komen de inwoners in Japan (84), Australië (82) of Nieuw-Zeeland (82) er nog beter vanaf.

Schrijnend zijn echter de cijfers in het midden en zuiden van Afrika. Inwoners van Chad of Zuid-Afrika hebben een gemiddelde levensduur van slechts 49 jaar, een cijfer dat nauwelijks veel hoger wordt over het hele continent.

Door de bak genomen gaan we er echter allemaal op vooruit: in de afgelopen 100 jaar is de gemiddelde levensverwachtig wereldwijd gemiddeld gestegen van 32 naar 74 jaar. 

Klik op de infographic voor groot formaat.

lifeexpectancy