Infographic: verspreiding van pizzaketens over de VS

Wat voor soort pizza het lekkerst is, is altijd een punt van discussie. Dunne bodem of dikke bodem, veel kaas of weinig kaas, krokant of minder krokent. Met de volgende infographic kun je zien waar je in de Verenigde Staten moet zijn voor welke soort pizza.

Flowing Data heeft een infographic gepubliceerd met daarop de dichtstbijzijnde pizzaketen in de regio. De maker van de infographic heeft onderzocht op welke plekken een pizzaketen binnen een radius van 10 mijl ligt. Afhankelijk van welke pizzaketen in een gebied ligt, is aan dat gebied een specifieke kleur toegekend.

Wat direct opvalt, is hoeveel gebieden een pizzaketen op minder dan 10 mijl afstand hebben liggen. Meest voorkomende keten in de VS is de Pizza Hut, gerepresenteerd in rood. Domino’s in het blauw doet het ook goed, maar is sterker aan de oostkust. Ook sterk is Little Ceasars in het oranje wat een beetje wegvalt in de afbeelding door al het rood van de Pizza Hut.

Zoals vaak, doet een keten het het best in de regio waar de keten ooit begonnen is. Papa Murphy’s is bijvoorbeeld erg sterk in het noordwesten en Godfather’s komt veel voor in het midden van het land.

Klik hier voor een groter formaat.

3019968-inline-1600pizza-all-map-2-fin