ING app voorspelt waar je komende maand geld aan uit gaat geven

Dankzij de apps van banken heb je tegenwoordig altijd en overal inzicht in het saldo van je rekening en je bij- en afschrijvingen. Is de hypotheek afgeschreven? Even checken in de app. Is je salaris al binnen? Even checken in de app. Waar is al mijn geld gebleven? Even checken in de app. Maar hoe handig zou het zijn als je ook kunt zien welke afschrijvingen er binnenkort plaatsvinden en waar je waarschijnlijk geld aan uit gaat geven komende maand? ING maakt dat vanaf vandaag mogelijk in zijn ING app.

De nieuwe functie heet Kijk Vooruit en geeft ING-klanten inzicht in automatische overboekingen en afschrijvingen voor de rest van de maand. Op basis van eerdere afschrijvingen doet de ING ook voorspellingen voor geld dat afgeschreven gaat worden. Je kunt zelf kiezen wat je wilt zien: alleen het geld wat zeker van je rekening verdwijnt of ook de voorspelde afschrijvingen. De vraag is natuurlijk of dat laatste ook echt goed werkt in de praktijk. Dat is wel een vereiste om de functie echt nuttig te maken.

ING app Kijk Vooruit

Jeroen Losekoot, Manager Marketing Internet & Mobiel bij ING:

ING wil klanten helpen om financieel fit te worden en te blijven door hen inzicht en overzicht te bieden op hun financiële zaken en door bankieren makkelijker te maken. Veel mensen weten wel hoeveel er per maand binnenkomt. Maar hoeveel gaat er precies uit? En wanneer? Met Kijk Vooruit geven we klanten meer inzicht in hun geldzaken. Hierdoor krijgen klanten meer grip op hun financiën en de mogelijkheid om tijdig te reageren, bijvoorbeeld door roodstand te voorkomen.

Geleidelijke uitrol

Mocht je de ING app openen en de functie nog niet zien: dat kan kloppen. Hij wordt de komende weken uitgerold aan klanten met een particuliere rekening. Dit werkt niet via een app update, maar ING kan dit op afstand aanzetten voor klanten. In augustus zouden al deze gebruikers deze functie moeten hebben. Zelf zit ik nog niet bij de gelukkigen, dus ik heb helaas niet kunnen zien hoe het in de praktijk werkt.