ING zorgt voor onduidelijkheid over komst Apple Pay naar Nederland

De geruchten dat ING volgend jaar Apple Pay gaat ondersteunen worden steeds sterker. Via Twitter laat een webcare-medewerker vandaag zelfs aan een klant weten dat de plannen voor Apple Pay er inderdaad zijn, maar nadat verschillende media (waaronder wij) naar aanleiding hiervan een bericht publiceerden, werd het ontkend.

Het gerucht dat ING bezig is om Apple Pay in Nederland aan te gaan bieden doet al langere tijd de ronde, maar er is dus nog steeds geen officiële bevestiging. Dit najaar werd ook al duidelijk dat verschillende winkels Apple Pay gaan ondersteunen in Nederland. De kans is groot dat, naast ING, ook andere banken de dienst aan gaan bieden en dat bezitters van American Express-creditcards er bijvoorbeeld ook gebruik van kunnen gaan maken.

Met Apple Pay kunnen bezitters van een iPhone 6(S) of een Apple Watch contactloos betalen. Oudere toestellen ondersteunen de dienst niet, omdat deze niet de benodigde NFC-chip bevatten.

ING biedt aan mensen die een Android-toestel hebben nu al de mogelijkheid om mobiel te betalen, maar dat werkt via de eigen ING-app. Dit kan bij de iPhone niet, omdat Apple ontwikkelaars geen toegang geeft tot de NFC-chip. Banken zijn verplicht om op de iPhone te werken via Apple Pay.

Dit is een update van een eerder bericht dat was geschreven naar aanleiding van de tweet van ING.