ING brengt Apple Pay ‘binnenkort’ naar Nederland

Na jaren aan speculatie, hopen en wensen van talloze Nederlanders, is het nu eindelijk zo ver: Apple Pay komt naar Nederland! De betaaldienst van Apple wordt via ING beschikbaar gemaakt, zo laat de bank via een speciale pagina op zijn website weten. Verdere details zijn er echter nog niet.

Zo heeft ING niet bekendgemaakt wanneer de dienst precies verschijnt. Tegenover de NOS laat de bank weten dat Apple Pay “binnenkort” naar Nederland komt. Apple laat tegenover de website ook weten dat het nieuws inderdaad klopt, maar geeft geen verdere details.

Apple Pay

Apple Pay bestaat al sinds 2014 en is al in diverse landen beschikbaar. Met de betaaldienst kun je een betaalkaart koppelen aan je telefoon. Daarna krijg je de optie om met je iPhone, iPad of Apple Watch contactloos te betalen. Dit doe je door het apparaat tegen een betaalterminal te houden.

In Nederland was de dienst tot nu toe niet beschikbaar. Gebruikers van de online bank Bunq konden er echter wel gebruik van maken, door in hun app de regio in te stellen op Italië of Spanje. Daar is de dienst al wel beschikbaar.

Android-gebruikers kunnen al langer via hun telefoon betalen. Die dienst is al bij verschillende banken te gebruiken.