ING maakt apps van derden overbodig en laat klanten betaalverzoeken delen via chatapps

Banken en startups brachten de afgelopen tijd allerlei apps op de markt om je snel en makkelijk betaalverzoeken te laten delen met vrienden. Handig na een avondje uit of als je samen een cadeau hebt gekocht voor vrienden. ING, dat eerder met de losse app Twyp kwam, maakte deze diensten nu grotendeels overbodig voor zijn klanten. De functie zit namelijk voortaan ingebouwd in de Bankieren-app.

Vanuit de app kun je als ING-klant een betaalverzoek aanmaken met een link. Die verstuur je via WhatsApp, iMessage, Facebook Messenger of welke chatapp je ook maar wilt gebruiken. De ontvanger kan vervolgens snel en veilig betalen via iDeal.

ING betaalverzoek

ING-klanten onderling hebben daarnaast de mogelijkheid om een QR-code te scannen met hetzelfde doel. Deze optie zat al in de app, maar werkt niet als je bijvoorbeeld klant bent bij de Rabobank of ABN Amro. Alleen ING zelf en de mobiele bank Bunq ondersteunen dat.

Het is nu waarschijnlijk afwachten tot andere banken volgen. ABN Amro heeft bijvoorbeeld al Tikkie, waarmee dit kan. De functionaliteit uit die app zou in principe vrij makkelijk kunnen worden ingebouwd in de standaard-app van de bank.