ING sluit zich aan bij internationaal blockchain-initiatief

ING heeft zich aangesloten bij een groep internationale banken die willen kijken hoe ze de techniek achter bitcoins kunnen gaan inzetten. Het is de eerste Nederlandse bank die dat doet.

Het gaat bij de samenwerking niet om de bitcoins zelf, maar om de blockchain-technologie die erachter zit. De banken kijken samen met de Amerikaanse start-up R3 naar hoe de technologie kan worden gebruikt om online betalen/bankieren veiliger te maken. Naast ING, werken onder meer Goldman Sachs, Barclays, JPMorgan, UBS, Deutsche Bank en BNP Paribas mee aan het project.

Volgens David Rutter, CEO van R3 is het belangrijk dat er veel internationale banken meedoen. Hij zegt tegenover Reuters:

Het R3-samenwerkingsmodel is de beste manier om deze nieuwe technologieën snel en efficiënt naar de internationale financiële markten te brengen.

Aan het project werken een aantal grote namen uit zowel de bankenwereld, als uit de techwereld, mee. Hierbij zitten onder meer een aantal bitcoinexperts. De voormalige Uitvoerend Architect Bankinnovatie van IBM leidt het project.