INOX Cybertool maakt traditionele Victorinox-horloges ‘slim’

Horlogemaker Victorinox heeft in samenwerking met Acer een accessoire ontwikkeld waarmee je traditionele horloges kunt veranderen in een smartwatch. De zogeheten INOX Cybertool is een speciaal omhulsel dat op horloges van Victorinox geplaatst kan worden geplaatst. Het gaat hierbij om de INOX-horloges van Victorinox.

Dankzij het ronde design van de Cybertool is de klok van het horloge nog steeds zichtbaar, maar worden er wel een aantal slimme toepassingen aan het horloge toegevoegd. Zo kan je traditionele horloge volgens The Verge plotseling telefoon-, smsjes- en kalendernotificaties sturen, ondersteunt hij GPS via je smartphone, kan hij meerder tijdzones weergegeven, fungeert hij wanneer gewenst als een stopwatch en telt hij je calorieën en stappen.

Een minpuntje van de Cybertool is dat hij vrij lomp is, waardoor hij je traditionele horloge eigenlijk compleet belachelijk maakt. Hiermee laat de gadget wel zien dat er nog voldoende verbeterpunten en mogelijkheden voor volgende gadgets met eenzelfde functie zijn. Of de speciale gadget ook naar Nederland is niet bekend. In de VS gaat het smartwatch-accessoire in ieder geval zo’n 225 dollar kosten.