Instagram gaat neppe volgers en valse likes actief aanpakken

Instagram

Instagram is ontzettend populair, en iedereen wil wel duizenden volgers en likes hebben. Het is dus logisch dat er derde partijen opstaan die je een kunstmatige groei van je account aanbieden. Maar het sociale medium zelf is daar helemaal niet zo blij mee, en heeft nu aangekondigd dit soort activiteiten aan te gaan pakken.

“Elke dag komen mensen naar Instagram om echte ervaringen te hebben, waaronder echte interacties. Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat deze ervaringen niet onderbroken worden door neppe activiteit”, aldus het sociale medium op zijn website.

Om die reden gaat het platform vanaf nu neppe likes, volgers en reacties van accounts die apps van derde partijen gebruiken om hun populariteit te vergroten verwijderen. Hier heeft het bedrijf machine learning-tools voor gemaakt die helpen bij het identificeren van accounts die de diensten gebruiken en de activiteit verwijderen.

Diverse stappen

Instagram zegt verder meerdere stappen te nemen om dit soort “onwelkom gedrag” te voorkomen. Accounts die de diensten gebruiken en herkend worden, krijgen een bericht in de app waarin staat dat de neppe likes, follows en reacties door het account naar anderen verwijderd zijn.

Ook wordt hen gevraagd om hun account te beveiligen door het wachtwoord te veranderen. “Mensen die dit soort apps gebruiken, delen hun gebruikersnaam en wachtwoord. Hun accounts worden soms door apps van derde partijen gebruikt voor neppe likes, follows en reacties”, verklaart het platform. Dit zou de accounts minder veilig maken.