Instagram koppelt foto’s voortaan aan wereldwijde trends

Instagram krijgt een aantal grote veranderingen in de nieuwste versie van de app. De update zorgt er vooral voor dat gebruikers makkelijker op specifieke foto’s kunnen zoeken, maar maakt het ook eenvoudiger om nieuwe afbeeldingen te ontdekken.

Dankzij de update is het vanaf nu mogelijk om foto’s te zoeken op locatie, tags maar ook door op mensen te zoeken. Gebruikers in de Verenigde Staten krijgen daarnaast ook nog eens een nieuwe ‘Explore’ pagina. Deze pagina laat zien welke evenementen en tags er op dat moment trending zijn. De pagina laat niet alleen globale, maar ook lokale trends zien. De nieuwe pagina maakt ook selecties van foto’s en accounts die zich volledig richten op bepaalde evenementen. Hierdoor kunnen gebruikers makkelijk foto’s vinden die zich richten op een specifieke locatie of gebeurtenis.

Op dit moment zien Instagram-gebruikers vaak alleen nog foto’s van mensen die zij volgen, maar het populaire foto-platform wilt daar verandering inbrengen. De nieuwe update is beschikbaar voor iOS– en Android-gebruikers. Het is nog niet bekend wanneer de Explore-pagina wordt uitgerold voor andere landen, maar volgens Instagram duurt dat niet lang meer.