Instagram laat je nu ook foto’s plaatsen via een mobiele website

Instagram heeft al jaren een mobiele website, maar je kon er eigenlijk niet zoveel mee. Tot nu dan, want het sociale medium heeft een aantal basisfeatures toegevoegd aan de pagina. Nu kun je ook via de website foto’s uploaden en gebruikmaken van het Explore-tabblad.

Helaas is het nog niet mogelijk om filters toe te voegen, video’s te uploaden, privéberichten te bekijken of naar Stories te gaan. Maar de mobiele website heeft nu wel meer nut gekregen. Vanaf een desktop of laptop kun je overigens nog steeds geen foto’s uploaden, al werkt het Explore-tabblad daar wel.

Instagram mobiele website

Instagram Lite

Instagram voegde de diensten aan de website toe om een “rijkere ervaring” te geven, ongeacht welk “apparaat of netwerk” je gebruikt, vertelt het sociale medium aan TechCrunch. Eigenlijk komt het gewoon neer op een Instagram-variant van Facebook Lite. Het idee daar achter is dat mensen in ontwikkelingslanden de dienst ook kunnen gebruiken, zonder dat ze een grote app hoeven te downloaden op een trage verbinding.

Een volgende logische stap zou het ontwikkelen van een Lite-app zijn, zoals ook Facebook deed. Instagram is in de ontwikkelde landen namelijk erg populair met 700 miljoen maandelijkse gebruikers. Maar in landen met slechter internet is de huidige app zo goed als onbruikbaar, terwijl er daar nog veel potentiële gebruikers zitten. En een Lite-app blijkt goed te werken: de kleinere versie van Facebook heeft inmiddels 200 miljoen gebruikers.