Instagram neemt nieuwe stappen om online pesten tegen te gaan

online pesten

Het social media platform Instagram maakte bekend dat ze bezig zijn met het testen van nieuwe functies waarbij het makkelijker wordt om online pesten tegen te gaan. Hiermee wil Instagram ervoor zorgen dat de online omgeving positiever en daardoor ook veiliger wordt.

Online pesten

Het is mogelijk om tot 25 reacties tegelijkertijd te verwijderen. Dat geldt voor reacties die jij onprettig vindt, of die haat verspreiden. Daarnaast wordt het ook makkelijker om meerdere accounts te blokkeren of te beperken. Het platform heeft hier de afgelopen tijd al flink mee getest en uit de uitkomst is dat de omgeving inderdaad positiever wordt.

Deze functie is voor elke Instagram-gebruiker fijn, maar al helemaal voor de mensen met een groot aantal volgers – en dus ook een groot aantal reacties. Door minder aandacht te geven aan de online pesters, zal de lol er voor hen snel af zijn.

Meer controle

Maar dat is niet de enige functie waar Instagram mee aan het testen is. Gebruikers krijgen ook meer controle over de mensen die hen mogen taggen onder posts, stories en captions. Je kunt nu kiezen uit drie verschillende opties: iedereen mag je taggen en mentionnen, alleen de mensen die jij volgt mogen je taggen en mentionnen of helemaal niemand mag je taggen en mentionnen.

Tot slot komt er nog een handige functie bij. Het wordt namelijk mogelijk om een comment vast te zetten onder de post. Dat is handig wanneer iemand extra informatie wil geven onder de foto. Het is mogelijk om meerdere comments vast te zetten onder het bericht. Daardoor heb je als gebruiker meer invloed op de omgeving en kan het bereik op een positieve manier worden ingezet.