Instagram test archiveren van berichten in plaats van verwijderen

Iedereen overkomt het wel eens: je plaatst een foto op Instagram en besluit later dat hij toch niet zo mooi is. Dus je verwijdert de afbeelding, om daar later weer spijt van te krijgen. Daar heeft het sociale medium een oplossing voor gevonden, het archiveren van de berichten. De feature wordt nu getest, schrijft TechCrunch.

Het idee is dat je een foto in een archief zet, zodat je hem later eventueel weer terug kunt halen. Hij is dan echter niet zichtbaar voor anderen op je profiel. Het archief werd ontdekt door Matt Navarra, director of social media bij platform The Next Web. Instagram heeft tegenover TechCrunch bevestigd dat het om een test gaat.

Omdat het om een test gaat, heeft nog lang niet iedereen toegang tot de archiefoptie. Die moet in de komende maanden verder uitgerold worden. Heb je hem al wel, dan kun je hem bereiken door op de drie puntjes (…) te drukken bij een van je berichten. Daar staat de optie “archive”. Wil je de berichten zien, dan kun je op profiel rechtsboven op een klokicoontje tikken.

Snapchat

De optie doet wat denken aan Snapchats Memories. Daarin kun je foto’s en video’s opslaan, maar zijn ze niet zichtbaar voor anderen. Het verschil is echter dat je de beelden bij Instagram in eerste instantie wel openbaar moet publiceren.