Instagram test feature waarbij je met twee personen live kunt streamen

Instagram live

Waarom zou je in je eentje een livestream starten als je het ook met vrienden kunt doen? Bij Instagram moeten ze hetzelfde gedacht hebben, want daar wordt nu een functie waarmee je met je vrienden live kunt gaan getest. Dat betekent dus dat jij en een vriend samen een live-uitzending kunnen doen, ieder vanaf je eigen smartphone of tablet.

Tijdens het livestreamen kun je iemand uitnodigen om mee te doen. Wordt de uitnodiging geaccepteerd, dan wordt het scherm in tweeën gesplitst en heb je ieder een half scherm. Voor de rest blijft de functionaliteit hetzelfde werken: mensen kunnen jullie allebei zien en reageren op de stream.

Interviews

Interessant is dat je op ieder moment van je stream mensen kunt toevoegen of verwijderen. Handig als je bijvoorbeeld een interview wilt doen: je voegt de ander toe en na het interview verwijder je hem weer. Daardoor kun je dus ook meerdere interviews doen, door steeds iemand toe te voegen en later weer te verwijderen. Natuurlijk kan je gast ook zelf beslissen om weg te gaan.

Instagram test de dienst nu onder een klein aantal gebruikers. In de komende maanden moet het echter wereldwijd worden uitgerold.