Instagram test functie om vrienden te taggen in video’s

instagram

Instagram test een nieuwe functie waarmee je je vrienden in video’s kunt taggen. Dat heeft het bedrijf bevestigd tegenover TechCrunch. De optie werkt vergelijkbaar als het taggen van mensen in foto’s.

Het taggen van foto’s is al sinds 2013 mogelijk. Het delen van video’s kan sinds hetzelfde jaar, maar taggen was tot nu toe nog niet mogelijk. Wel kun je mensen in reacties noemen, waar ze ook een notificatie van krijgen.

Verschillen

Wil je in een foto zien wie er getagd is, dan  klik je linksonder op een klein icoontje. Vervolgens verschijnt er een lijst met namen over de foto heen. Bij video’s is dat anders. Dan wordt de lijst niet over de video heen geplaatst, maar wordt je doorverwezen naar een aparte pagina met een lijst aan getagde mensen.

De video’s verschijnen verder niet op het profiel van de getagde gebruiker, wat wel het geval is met foto’s. Dit kan in de toekomst echter nog veranderen. Verder verschijnen de tags ook niet in de web-versie van Instagram, maar alleen in de mobiele app.

Het is onduidelijk onder hoeveel gebruikers de functie wordt getest. Ook wil het sociale medium niet kwijt of de functie in de toekomst verder uitgerold wordt.