Instagram toont nu wanneer je voor het laatst online was

Op WhatsApp kun je al tijden zien wanneer iemand voor het laatst online was en of diegene nu online is. Diezelfde functie is nu ook naar Instagram gekomen, meldt het sociale medium op zijn website. Mocht je daar nu niet van gediend zijn: je kunt het ook weer uitzetten.

Als iemand actief is op Instagram, verschijnt er een groen stipje naast de profielfoto op diverse plekken in de app. Het gaat onder meer om je privéberichten en je vriendenlijst als je een bericht van je feed deelt. Ook staat er wanneer iemand voor het laatst actief was op het sociale medium.

Instagram-online

Je status is overigens niet voor iedereen zichtbaar. Je kunt alleen zien of iemand online is als diegene jou volgt of als je eerder met ze gesproken hebt via privéberichten.

Uitzetten

Ben je nou niet gediend van deze nieuwe functie, dan kun je hem gelukkig ook weer uitzetten. Daarvoor ga je naar je profielpagina en klik je rechtsboven op de drie puntjes onder elkaar. Vervolgens scroll je naar beneden tot je activiteitsstatus (of in het Engels: Activity Status) ziet staan. Klik er op en je kunt de functie uitzetten.