Je kunt vanaf nu ook livestreamen op Instagram

Instagram Live

Je kunt het al op Twitter en je kunt het al op Facebook: livestreamen. In november kondigde ook Instagram een dergelijke feature aan, die in de afgelopen tijd langzaamaan beschikbaar werd in delen van de wereld. Maar vanaf volgende week kan eindelijk iedereen live video’s gaan maken op het sociale medium. Dit schrijft Instagram op haar blog.

Om een live video te maken in Instagram swipe je naar rechts vanaf de homepagina of klik je op het camera-icoon linksboven. Vervolgens swipe je nog een keer naar rechts om gebruik te maken van de livemodus, al kun je ook op de knop “Start Live Video” klikken. En dan is het alleen nog een kwestie van filmen.

Reacties

Tijdens je video kunnen kijkers reageren en hartjes toevoegen door meerdere keren op het scherm te tikken. Je kunt reacties en knoppen ook weghalen tijdens het streamen, mocht je hier geen interesse in hebben. Alle live video’s krijgen het label ‘Live’ en zijn ook te vinden via het Explore-tabblad.

De video’s van Instagram Live zijn in tegenstelling tot die van Twitter en Facebook niet meer terug te kijken. Daardoor moet het aantrekkelijker worden voor je volgers om direct je video te bekijken, in plaats van hem voor later te bewaren.

Voor de feature heb je wel de nieuwste versie van Instagram nodig. Mocht je de functie niet zien, dan kan het dus zijn dat je de app even moet updaten of komt hij uiterlijk volgende week beschikbaar voor je.