‘Instagram werkt aan kloon van Snapchat’s QR-codes’

snapchat en instagram

Instagram zou werken aan een functie genaamd Nametags. Daarmee kun je een speciaal plaatje maken, die anderen kunnen scannen met de camera voor Stories om je te volgen. Dat meld TechCrunch. De functie is vergelijkbaar met de QR-codes van Snapchat.

Het idee van Nametags is dat het gemakkelijker is om je Instagram-account te promoten. Als je iemand ontmoet, kun je diegene snel volgen op het sociale medium door de Nametag te openen en deze te scannen. Bedrijven en zogenaamde ‘influencers’ kunnen hun Nametag op andere sociale media plaatsen, op posters plakken of er zelfs merchandise van maken. Zo kunnen mensen ze snel volgen.

Nametag gebruiken

Een woordvoerder van het sociale medium heeft tegenover TechCrunch bevestigd dat het bedrijf de functie test. Als je toegang hebt tot de functie, kun je een knop voor een QR-scanner boven je profiel aanklikken. Daarmee open je de editor voor de Nametag.

Vervolgens kun je een kleur, patroon, emoji of een selfie kiezen om als achtergrond in te stellen. In het midden komt de gebruikersnaam te staan. Vooralsnog is het niet mogelijk om de Nametag te scannen of delen. Maar TechCrunch heeft code gevonden in de app die suggereert dat je dit later dus wel kunt doen.

Wanneer en of de Nametags voor iedereen beschikbaar worden, is nog niet bekend.