Instant feedback app Thumb komt met speciale shoppingmodus

De iPhone en Android app Thumb is alles behalve nieuw. Intussen zijn de makers al weer iets meer dan een jaar onderweg en bijna 1.2 miljoen gebruikers rijker. Met de feestdagen in het vooruitzicht maakt de startup echter eindelijk een lang gewenste “pivot”.

Thumb is een zogenaamde “instant feedback” app met sterke sociale integratie. Je deelt iets met de andere Thumb-gebruikers, bijvoorbeeld een foto of gedachte en vraagt hen naar hun mening. Eigenlijk een soort Facebook Like dus, echter nu wel met een “dislike”.

Toen de bedenkers aan de slag gingen met Thumb hadden zij altijd al een sterke focus op fysieke producten in gedachten. Daar dachten de gebruikers toch anders over en al snel veranderde het platform in een plek waar men obscure foto’s deelde met de vraag hoe sexy men was of de gemiddelde vraag niet verder kwam dan het forum van de Tina.

Daar lijkt men nu dan toch echt verandering in te willen brengen met een “speciale” shopping modus. Middels de app kun delen welke cadeau’s je wilt kopen voor je vrienden of familie en om een mening vragen van het Thumb-publiek. En dat gaat vlot: binnen enkele minuten heb je zo een reactie of 50 tot 100 te pakken en kun je in theorie dus nog in de winkel je beslissing maken!

Ik ben vooral benieuwd wanneer we de eerste visualisaties te zien krijgen van de immense hoeveelheid data die het bedrijf gaat verzamelen! Thumb is nu verkrijgbaar op iOS en Android.