Intel trekt dichter naar Duitse autofabrikanten door mede-eigenaar te worden van Here

Here

Intel wil een aandeel nemen in navigatiedienstverlener Here. Dat meldt persbureau Reuters. Here was onderdeel van Nokia, maar werd afgelopen zomer overgenomen door een samenwerking van de Duitse fabrikanten Audi, BMW en Daimler. Daar komt nu dus waarschijnlijk Intel bij als aandeelhouder.

Here maakt digitale kaarten voor navigatietoepassingen, maar tevens voor zelfrijdende auto’s. Gedetailleerde kaarten vormen namelijk een belangrijk onderdeel van de technologie voor autonoom vervoer. Waarschijnlijk ligt de focus van de chipfabrikant specifiek op deze toekomstige toepassing van de kaarten van Here.

Interessant in het hele verhaal is dat Intel vorig jaar aankondigde om met BMW en Mobileye te werken aan zelfrijdende auto’s. Vorige week werd bekend dat Mobileye en Here op hun beurt ook weer een samenwerking starten. Hier is Intel niet direct bij betrokken, tenzij het bedrijf mede-eigenaar is van Here.

Dit zou de samenwerking tussen de Duitse autofabrikanten, Intel en Mobileye dus nog intensiever maken. Wat weer kan leiden tot een snellere ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. In 2021 wil BMW die op de weg hebben.

De chipfabrikant heeft gisteren een verzoek ingediend bij de Duitse mededingingsautoriteit voor de aankoop van het aandeel. Het is onduidelijk wanneer hier reactie op komt en de deal officieel rond zou moeten zijn.