Intel en Google trekken samen op voor RealSense-smartphone met 3D-cameratechnologie

Google en Intel gaan samenwerken op het gebied van 3D-cameratechnologie. De bedrijven kondigden op het Intel Developer Forum een prototype voor een smartphone met bijbehorende software aan, waarin de RealSense-camera van Intel, wordt gecombineerd met de sensoren van Project Tango van Google.

RealSense en Project Tango? Wat waren dat ook alweer? RealSense is een technologie van Intel, waarmee je 3D-scans kunt maken. Het is de techniek die Mastercard ook gaat gebruiken bij de pilot om te betalen met een selfie, die gisteren werd aangekondigd. De techniek werd als eerste toegepast in computers; dit voorjaar werd de smartphone-versie gepresenteerd. Project Tango is een onderzoeksproject van Google, waarbij wordt geëxperimenteerd met mobiele apparaten die dankzij sensoren realtime hun omgeving en bewegingen kunnen analyseren. The Verge schreef daar dit voorjaar een interessante uitleg over.

Een combinatie van beide technologieën biedt weer nieuwe mogelijkheden en dankzij de aankondiging van beide bedrijven kunnen ontwikkelaars daar nu mee aan de slag. De smartphone ziet er uit als een normale Android-telefoon, op de grote hoeveelheid camera’s en sensoren aan de achterkant van het toestel na.

De technieken bieden onder meer interessante, nieuwe mogelijkheden op het gebied van gaming. Ontwikkelaars die met de technieken aan de slag willen kunnen later dit jaar een toestel aanschaffen. Voor de gewone consument is het ondertussen een kwestie geduldig afwachten hoe de technologieën zich samen verder ontwikkelen.