Intel geeft Internet of Things boost met eigen IoT-platform

Intel komt met een geheel eigen Internet of Things-platform. De platform is een compleet referentiemodel dat verbindings- en beveiligingsaspecten van IoT moet vereenvoudigen. Daarnaast lanceert de chipsfabrikant een serie nieuwe producten die op dit platform zullen gaan werken.

Het nieuwe platform en de bijbehorende producten moeten het voor ontwikkelaars makkelijker maken om innovatie IoT-projecten sneller uit een ‘pilot’ te halen en breed uit te rollen. Het platform moet hiervoor de bouwstenen leveren die data sneller kunnen laten ontsluiten om waarde uit te halen voor bedrijven én consumenten.

Daarnaast zet Intel een belangrijke stap in het verder ontwikkelen van een stevige beveiligingsstandaard voor alle ‘connected devices’ die online gaan komen.

“Met dit platform breiden we onze IoT-productfamilie uit tot voorbij het processorniveau. We hebben onze vooraf geïntegreerde oplossingen zo verbeterd, dat IoT makkelijker toegankelijk wordt voor solution providers”, zegt Doug Davis, vicepresident en general manager van Intel’s Internet of Things Group. “Het IoT is een snelgroeiende markt, maar het loopt tegen schaalbaarheidsproblemen aan. Door het ontwikkelproces te vereenvoudigen, helpen we de innovatie te versnellen.”

Een belangrijk onderdeel van het nieuwe platform is de gefuseerde samenwerking tussen diverse hard- en software (onder andere via Intel’s Mashery api’s) en de cloud. Daarnaast heeft Intel al een serie stevige partnerships om het platform door te ontwikkelen. Onder meer Accenture, Capgemini, HCL, Dell, NTT DATA, SAP, Tata Consultancy en Wipro werken samen met Intel om hun oplossingen beschikbaar te maken op het Intel IoT-platform.

10405_isometric_design_v26b