Intel kondigt micro-computer Edison officieel aan

Vergeet even alles wat je vandaag nog leest over een horloge: Intel heeft de Edison officieel gelanceerd. Een computer met een dual core processor, vier gigabyte opslag en ondersteuning voor wifi en Bluetooth met een afmeting van 35×25 millimeter. Millimeter!

In januari introduceerde Intel CEO Brian Krzanich de Edison voor het eerst. Hij demonstreerde ook direct een uiterst denkbare toepassing van de microcomputer in het slimme t-shirt dat Intel mee presenteerde.

De chipmaker ziet de microcomputer als het de ultieme aanjager van een nieuwe generatie wearables en een verdere groei van de ‘Internet of Things‘. Zijn lichte gewicht, compacte voorkomen en lage energieverbruik maken de Edison natuurlijk wel heel interessant voor allerhande creatieve toepassingen.

Tijdens mijn eerste kennismaking met de Edison, op de CES in Las Vegas, was ik al erg onder de indruk van het kleine technische wonder, al was een exact lanceerdatum dus nog niet bekend.

Aan die onduidelijkheid maakte Krzanich gisteren namens Intel dus een einde: de Edison zal vanaf vandaag worden verscheept en in de verkoop worden gezet.

Nu al benieuwd naar de eerste creatieve toepassingen van de Intel Edison!