Intel koopt bedrijf dat sportwedstrijden vanuit letterlijk iedere hoek vastlegt

Chipfabrikant Intel heeft een interessante overname gedaan: het bedrijf heeft Replay Technologies in huis gehaald. Dat bedrijf heeft een technologie ontwikkelt waarmee het mogelijk is om sportwedstrijden vanuit iedere hoek van het stadion te bekijken. Niet te verwarren met wat een 360-gradencamera doet, door vanuit één punt om zich heen te kijken.

FreeD, zoals de technologie heet, maakt gebruik van een 28 camera’s met een hele hoge resolutie verspreid over het stadion en een heleboel rekenkracht op Intel-servers dat op basis daarvan berekent hoe het beeld er vanuit iedere hoek uitziet. Vorige maand werkte de twee bedrijven al samen rond het NBA All-Star Weekend, wat achteraf gezien dus een voorproefje was voor wat Intel van plan was.

Wendell Brooks is senior vice-president bij Intel laat weten:

Samen vergroten we een nieuwe categorie voor sportbeleving die we immersive sports noemen en waarmee de aandacht wordt getrokken van sportcompetities, stadions, omroepen en fans. Voor immersive sports is de hoge kwaliteit computerkracht nodig waar Intel om bekend staat en het is daarnaast datagedreven waardoor het zorgt voor de verdere uitbreiding van de cloud. Voor sporters, coaches, omroepen en fans, voegt de mogelijkheid om data te verzamelen, analyseren en delen nieuwe dimensies toe aan een wedstrijd.

Hoeveel Intel voor Replay Technologies heeft betaald en wat de concrete plannen met de techniek zijn, is onbekend.