Intel neemt makers Basis Smartwatch over voor 100 miljoen dollar


Vandaag werd bekend dat Intel voor 100 miljoen dollar Basis, maker van smartwatches gericht op gezondheid, heeft overgenomen.

Al eerder schreven we dat de Basis Smartwatch interesse had opgewekt bij verschillende grote partijen zoals Google, Samsung, en zelfs Microsoft. Met meerdere spelers zou worden gesproken over een overname van ‘rond de $100 miljoen’. Vandaag bleek echter dat niet Google, Samsung of Microsoft, maar Intel de winnende partij is geworden.

Tijdens de gadgetbeurs CES begin dit jaar introduceerde Intel al verschillende Wearables, waaronder een slim rompertje, en een slimme headset. Met de aankoop van Basis lijkt Intel het voortouw te willen nemen in de ontwikkeling van wearables.

De aankoop is niet verrassend; Basis wist zich op eigen benen op te werken tot een van de meest populaire hardwaremakers van het moment. Met zijn slimme ‘health tracking’ horloges, heeft het bedrijf zo’n zeven procent van de markt veroverd tegenover 21 procent van grote concurrent Jawbone.

Met de aankoop van Basis krijgt Intel toegang tot een team dat verantwoordelijk is voor een van de meest krachtige en uitgebreide wearables van dit moment. Hiermee probeert Intel grote concurrenten als Qualcomm, Texas Instruments en STMicroelectronics bij te benen. Op dit moment zijn dat de grootste ontwikkelaars voor de sensors in de wearable technologie.