Intel start met verkoop van eerste RealSense-computers in Nederland

We zagen de eerste toepassingen al in 2013, maar deze winter start Intel dan echt met de verkoop van computers die gebruik maken van RealSense-technologie. De toepassing maakt natuurlijke interactie met de computer mogelijk via gebaren en lichaamstaal en zorgt voor nieuwe manieren van communiceren met de computer, zonder toetsenbord of muis.

Intel RealSense-technologie is een combinatie van software en een slimme 3D-camera voor laptops, 2-in-1 apparaten en All-in-One’s. Waar je nu nog afhankelijk bent van je touchscreen, toetsenbord of muis, kun je voortaan je computer ook bedienen door natuurlijke bewegingen te maken.

De 3D-camera is compact en voorzien van lasers, lenzen en slimme chips waarmee computers in staat zijn om in 3D te ‘zien’ en zeer nauwkeurig gebaren en bewegingen te herkennen. Dat kunnen je vingers, handen en gelaatstrekken zijn, en zelfs je emoties.

Via Intel RealSense-technologie kan je applicaties en games bedienen, of personen en voorwerpen in 3D scannen en vervolgens in 3D-printen. Ook is het mogelijk om de achtergrond in een videoconversatie automatisch te verwijderen en te vervangen door een andere achtergrond – net zoals met het groene scherm van de weerman, maar dan op je eigen computer. Het is zelfs mogelijk om nauwkeurig afstanden te meten tussen objecten in de afbeelding, niet alleen in de hoogte en breedte, maar ook in de diepte.

We zagen de eerste versies van RealSense in de zomer van 2013, toen Intel al duidelijk maakte fors in te gaan zetten op ‘perceptual computing’. Vanaf 22 december aanstaande zullen de eerste consumentenproducten in Nederland verkrijgbaar zijn.

De toepassingen voor Intel RealSense-technologie zijn volop in ontwikkeling. Begin volgend jaar zullen reeds tientallen applicaties beschikbaar zijn, waaronder games, video-conferencing en 3D-scan toepassingen.