‘Chipfabrikant Intel heeft afdeling die wearables maakt opgeheven’

De afdeling van Intel die zich bezighoudt met wearables, bestaat niet meer. Dat meldt CNBS op basis van een ingewijde. De chipfabrikant zette de afgelopen jaren al steeds minder in op zijn eigen wearables. In november 2016 werd al bekend dat Intel zijn wearables-afdeling mogelijk flink wilde uitdunnen of helemaal wilde opheffen.

Destijds ontkende het bedrijf dat nog. Een bron van CNBS zegt desondanks dat het aantal mensen dat aan wearables werkte in november met 80 procent was teruggeschroefd. Een deel van de medewerkers zou ergens anders in het bedrijf aan de slag zijn gegaan. Nu, acht maanden later, is de afdeling volgens CNBS helemaal opgeheven.

Samenwerken

Eerder dit jaar zei Intel nog tegen Engadget dat het bedrijf samen met andere fabrikanten wearables wilde maken. In maart presenteerde het bedrijf nog samen met TAG Heuer een peperdure smartwatch. Of Intel ook stopt om met andere bedrijven wearables uit te brengen, is niet bekend.

Intels stappen op het gebied van wearables waren nooit echt succesvol. In 2014 nam het bedrijf wearablesmaker Basis over. De chipfabrikant moest zijn fitnesstracker Basis Peak vorig jaar echter terugroepen vanwege het gevaar op oververhitting.

De wearables-afdeling richtte zich naast smartwatches ook op brillen voor sporters en voor op de werkvloer. Het bedrijf zou zich volgens een andere bron van CNBS nu meer gaan richten op augmented reality. Wat de exacte plannen zijn, is echter niet bekend.