Interactieve kaart laat zien waar Human-gebruikers vooral wandelen

Randstad Human

Ben je een vaste bezoeker van Numrush, dan zit het er dik in dat je jouw dagelijkse activiteit meet met in elk geval één app. Dit soort apps maken inzichtelijk hoeveel je precies op een dag beweegt. Interessante informatie over jou – maar daarmee maak je ook deel uit van een groter geheel. Zo heeft de Nederlandse app Human in kaart gebracht waar gebruikers precies allemaal lopen. Zo zie je welke steegjes in Amsterdam het drukst bezocht zijn en waar er minder door app-gebruikers wordt gewandeld.

De makers van Human hebben één dag in maart vastgelegd op hun website. Door de website human.co/world te bezoeken kun je van stad naar stad springen, om te zien waar Human-gebruikers vooral naartoe gaan. Je kunt in Nederland alleen Amsterdam aantikken, maar daarna ben je vrij om de kaart van het land over te springen. Zo kun je ook zien hoe het in Utrecht, Groningen of Eindhoven er aan toegaat.

Nederland Human

Wat zegt de kaart over ons kikkerlandje? Human-gebruikers zitten kennelijk vooral in de Randstad. Amsterdam, Den Haag en Utrecht lichten fel op, terwijl het oosten, zuiden en noorden van het land relatief donker blijft. Ergens ook logisch, gezien de dichte bevolking in de steden.