Interactieve vorm van storytelling neemt je mee naar je kindertijd

De technologie blijft zich ontwikkelen en beïnvloedt nu de manier waarop je eet, hoe veel je beweegt en laat je met Virtual Reality leven in een game. Ook de vorm van storytelling krijgt een nieuw jasje…

Herinner je je nog hoe blij je als kind was met een prentenboek? Je fantasie begon zo op te leven dat het bijna voelde alsof je je in de wereld van het verhaal begaf. Isaac Cohen pakte deze kinderlijke fantasie op en ontwikkelde een interactief prentenboek.

Het boek heet Enough en beschrijft het verhaal van een kwal die een reis maakt door de oceaan. Dankzij interactieve features als geluid en motie lees je niet alleen over het verhaal maar ga je echt mee op reis. Het online boek begeleidt je langzaam door het 30-minuut lange verhaal heen.

De app gebruikt je browser om de hele ervaring in WebGL te renderen, hierdoor werkt het zelfs zonder plugins. Dankzij de technologie van Leap Motion interacteert de app met de beweging van je handen. Naast de directe toegankelijkheid tot het online boek, is het ook in open source beschikbaar voor ontwikkelaars.

Enough is niet een aparte app of download, maar is meteen te bereiken op deze site. Nooit eerder was het bekijken van een prentenboek zo’n immersieve, interactieve ervaring – leuk voor jong én oud.