International Film Festival Rotterdam lanceert eigen streamingdienst

Zoals ieder jaar kun je bij het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) naar bijzondere en mooie films kijken. Maar wat nu als je die films nog een keer wilt zien? Dat kan nu via een eigen streamingdienst van IFFR. Daar zijn films te zien die eerder op het festival vertoond werden, aldus IFFR.

Het aanbod op IFFR Unleashed, zoals de dienst heet, wordt gekozen door medewerkers van de organisatie. Onder meer Winter Sleep van regisseur Nuri Bilge Ceylan, Only Lovers Left Alive van Jim Jarmusch en Nebraska van Alexander Payne zijn te zien via de dienst.

Naar eigen zeggen bestaat het aanbod uit “niet alledaagse films”. Het zijn dan ook veel onbekendere titels die je na het festival nauwelijks meer kunt zien. Maar via de nieuwe streamingdienst dus wel.

Kosten

In de Benelux betaal je daar 5 euro per keer voor. Ook is er een jaarabonnement waarmee je onbeperkte toegang krijgt. Dat abonnement kost zolang het filmfestival nog bezig is (tot 4 februari) 60 euro. Daarna stijgt de prijs naar 90 euro. Je kunt de streamingdienst twee weken gratis uitproberen.

De helft van de opbrengsten gaat naar de filmmakers. De andere helft wordt gebruikt om IFFR Unleashed te verbeteren. Op die manier worden filmmakers volgens de initiatiefnemers gesteund. Bovendien zijn hun films nu het gehele jaar te zien.

De films kun je kijken op je computer, smartphone, tablet en via een aansluiting op je televisie. Ook is er ondersteuning voor de Chromecast. Helaas zijn er nog geen apps voor het filmplatform.