Interne app van Facebook kon collega’s herkennen met gezichtsherkenning

Facebook

Facebook heeft een interne app gehad waarmee werknemers hun collega’s en vrienden konden identificeren met gezichtsherkenning. De app is nooit openbaar gemaakt.

Bronnen van Business Insider stellen dat de app tussen 2015 en 2016 ontwikkeld werd, maar dat die ontwikkeling ook weer stopgezet is.

Tegenover CNet bevestigt Facebook dat er een gezichtsherkenningsapp bestond, mara die kon volgens het bedrijf niet alle leden van het platform herkennen. Een woordvoerder zegt dat het bedrijf regelmatig nieuwe apps bouwt, om meer te leren over nieuwe technologieën.

“De app die hier beschreven is, was alleen beschikbaar voor werknemers van Facebook en kon alleen werknemers en hun vrienden herkennen als zij gezichtsherkenning aan hadden staan.”

Hoe werkt het?

De app werkte vrij eenvoudig. Een gebruiker richt zijn camera simpelweg op een ander persoon, waarna de app de naam van diegene en zijn profielfoto van Facebook weergeeft. Voorwaarde is dus wel dat de ander gezichtsherkenning aan heeft staan.

Volgens de bronnen van Business Insider zat de app nog in een vroeg stadium toen de ontwikkeling hiervan werd stopgezet.

Foto: Shutterstock.com