Deze halsband laat je zien hoe je hond zich voelt

Wilde jij ook altijd al de emoties van je hond beter leren begrijpen? Dan heb je twee opties: hopen dat de halsband uit Up! realiteit wordt, of dat Inupathy op de markt komt. Inupathy is namelijk een halsband voor je hond die door middel van kleuren laat zien hoe hij zich voelt. Daarover schrijft de BBC.

Inupathy is het beste te vergelijken met een mood ring – zo’n ring uit de jaren ’90 die van kleur verandert bij bepaalde emoties (of nou ja, als je huid warmer of kouder wordt). Het apparaat is ontwikkeld door een Japanse bioloog. Inupathy bekijkt de hartslag en het ritme van je hond en bepaalt aan de hand daarvan welke emotie jouw viervoeter ervaart. Het apparaat geeft vervolgens kleuren aan die bij bepaalde gevoelens horen: blij (regenboog), ontspannen (blauw), enthousiast (rood) of geconcentreerd (groen).

Daarnaast kun je op je smartphone informatie over je hond bekijken en zo zien of hij wel fit is. Zo zie je hoeveel hij gerend heeft en wanneer hij dat deed. Ook geeft de app een aantal ideeën voor spelletjes om met je huisdier te spelen, via de Play Mode. Die spelletjes worden afgestemd op de gezondheid van het dier.

De bedoeling van Inupathy is dat je beter voor je hond kunt zorgen, doordat je hem beter begrijpt. Je weet het bijvoorbeeld waar het dier gestrest van raakt en kunt het sneller oplossen. Mede-oprichter Joji Yamaguchi ontdekte bijvoorbeeld dat zijn hond verschillende gevoelens had voor katten en honden. Zijn huisdier blaft namelijk naar beide dieren, waarbij Yamaguchi dacht dat het om agressie ging. De halsband werd echter rood toen de hond naar katten blafte, maar bij honden bleek hij minder agressief.

Natuurlijk geeft de halsband nooit volledige uitsluitsel over de emoties van je dier. Gelukkig ken jij je eigen hond het beste en weet je vaak al wel wat hij nodig heeft. Maar de Inupathy is wel een toffe aanvulling op je normale accessoires voor je favoriete viervoeter.